Blog

 

 

 

 

 

           

FRANEKER/LEEUWARDEN – Bakkerij Siesling uit Franeker is achtste geworden bij de verkiezing oie de beste oranjekoek van Friesland bakt.

Hof van Putten & Restaurant Smakelijck organiseren zaterdag 23 september met kookboekenschrijfster Williene Klinck een nieuwe editie van het evenement 'Heel Putten Bakt'. Gelijk aan het programma 'Heel Holland Bakt' wordt ook op dit evenement live gekokkereld door een enthousiast team van thuisbakkers. Wie tijdens het evenement de lekkerste E-nummervrije taart bakt wint een KitchenAid Classic.

Op 2 en 3 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse Taart en Trends beurs dit keer voor het eerst in de Jaarbeurs Utrecht. Taart en Trends is de grootste beurs in de Benelux op het gebied van het bakken en decoreren van taarten, cupcakes, gebak en brood.



De man met de meest vermeldingen in het Guinnessboek met records heeft een nieuw record geclaimd: Ashrita Furman (61) zette 72.000 kaarsen op een verjaardagstaart.



In november viert HEMA haar 90ste verjaardag. En bij elk feestje hoort….taart! HEMA daagt dan ook iedereen uit om de lekkerste taart te bakken. Wie de lekkerste taart bakt wordt bepaald door de professionele jury die bestaat uit o.a. Marcus Polman, jurylid bij MasterChef Holland, Monique van Loon van Culy.nl en John Vermin, manager bakkerijen van HEMA.



Prins George heeft een Britse "amateur"-bakster geïnspireerd tot het maken van een levensgrote taart in de vorm van het jongetje. De zoon van prins William en zijn vrouw Kate werd in juli gefotografeerd met een schattig rood broekje en bijpassend truitje aan. Lara Mason besloot er een levensechte cake van te maken.

Geen feest zonder taart. Maar blijkbaar snijden we die taart altijd verkeerd. Automatisch gaan we voor kleine (of extra grote) driehoekjes. Volgens wiskundige Alex Bellos is dat niet de meest efficiënte manier.

300 uur was Zoe Fox uit Countesthorpe, Leicestershire (UK) kwijt aan het bereiden van een levensgrote tijger-taart. De taart is gemaakt van icing en chocolade.

Op 2 en 3 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse Taart en Trends beurs in Apeldoorn. Nu er dit jaar geen Holland Art Sugar Show was, was het lang wachten voor een Nederlandse beurs. Maar… Taart en Trends is dan wel gelijk de grootste van de Benelux!

 

Verkoop jij wel eens NEE? Vul de korte enquête in en maak kans op de nieuwe glutenvrije bakmixen van ScrapCooking.

Of een stukje taart van 68 jaar oud goed smaakt? Dat moet de gelukkige koper van het stukje gebak kunnen navertellen. De cake uit 1947 werd namelijk aangeboden op de Gorringes veiling. Het stukje taart werd uiteindelijk verkocht aan een bieder uit Los Angeles voor 690 euro.

Wat vind jij van de Funcakes producten? Vul de korte enquête in en maak kans op de 3 nieuwste smaakstoffen van Funcakes.

Ook in de wereld van taart en ander gebak zijn de zomer maanden minder druk. Ervaar jij als bakker ook een verschil in de zomermaanden? Vul onze korte komkommertijd-enquête in.

In een restaurant in Dubai staat sinds het begin van de Ramadan een wel heel opvallende taart. Deze met chocola overgoten taart weegt namelijk 1000 kilo.

Het Wereldkampioenschap Patisserie voor junioren wordt op 6 en 7 maart 2016 in Nederland georganiseerd door de NBOV. De wedstrijd vindt plaats tijdens het vijfjarig jubileum van de vakbeurs Bakkersvak in het Autotron Rosmalen.

Bij een veiling van het Amerikaanse veilinghuis Julien's Auctions gaan eind juni vijf bijzondere stukjes taart onder de hamer. Hieronder een stukje taart van het huwelijk van prins William en Kate.

Dit jaar vindt voor de derde keer de wedstrijd voor hobbybakkers plaats. Bakkers kunnen op zondag 7 juni 2015 tussen 12.00 uur en 12.45 uur in de winkel van Martin, Leenderweg 10 te Valkenswaard hun taart inleveren. Het thema voor dit jaar is ‘De Zonnige Zomer’.

Bij feesten wordt taart, koek en gebak gegeten. Niet alleen bij verjaardagen die pas sinds de 19e eeuw (1800-1900) gevierd worden, maar ook bij andere feesten zoals bruiloften, geboorten, en zelfs bij begrafenissen. Al is bij het laatste viering het gebak niet meer dan een plakje cake.

Bojo is een populaire Surinaamse cake. Hij moet een beetje vochtig en sponsig zijn. Je moet het een aantal keren maken om tot je eigen beste recept te komen. Hier het basisrecept.

Eksi Koekoe is een heel populair Surinaams gebak. Het is gemaakt van een grote hoeveelheid eieren en vergt wat oefening om de koek echt perfect te krijgen.

Een lekker nagerecht vooral op maandag als er brood is overgebleven van het weekend.

Fiadoe is een bewerkelijke Surinaamse taart, maar mag eigenlijk niet ontbreken op een Surinaams feest! Vanuit mijn jeugdjaren ken ik deze lekkernij als standaard aanwezige op feesten en partijen.

Baklava is een zoete delicatesse uit het Ottomaanse Rijk, het hedendaagse Turkije. Het gerecht bestaat uit laagjes bladerdeeg gevuld met gemalen noten (meestal walnoten of pistachenoten) doordrenkt met suiker, honing en kaneel.

Spekkoek (id: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is ontstaan. Het recept is waarschijnlijk afgeleid van een vergelijkbare type cake van Duitse oorsprong, maar aangepast met in Nederlands-Indië beschikbare ingrediënten.

Goelong Goelong zijn de bekende gekleurde flensjes met een heerlijke vulling van geraspte kokos met suiker. Ze zijn niet moeilijk te maken en erg populair bij feestelijkheden. Je kunt ze van rode of groene kleurstof maken. De originele Javaanse naam is Dadar Gulung.

Alle artikelen

Wij zoeken graag voor je verder!


 

 

 


 

Onze website maakt gebruik van cookies. Met behulp van cookies kunnen wij onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies